Procuratura Anticorupţie: Victor şi Viorel Ţopa ar putea sta în spatele atacului raider de la Moldova Agroindbank

Embed:

Victor şi Viorel Ţopa ar putea sta în spatele aşa-numitului atac raider de la Moldova Agroindbank. Despre acest lucru a anunţat şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Radeţchi.

Oamenii legii au prezentat copiile unor documente care ar atesta că cei doi oameni de afaceri sunt proprietarii firmei offshore "Merchant Outpost Company", implicată în atacul asupra Modova Agroindbank.

"Din documentele prezentate nouă reiese că în spatele acestei companii ar sta Victor şi Viorel Ţopa. Să verificăm acest moment nu putem. Victor şi Viorel Ţopa nu se prezintă la organul de urmărire penală, chiar solictăm public să se prezinte", a declarat Viorel Radeţchi.

Într-o scrisoare adresată presei, Viorel Ţopa neagă toate acuzaţiile. El susţine că autorul documentelor false pe care le prezintă procurorii ar fi Vlad Plahotniuc.

Recent, omul de afaceri Viorel Ţopa a fost condamnat la opt ani de închisoare. Judecătorii l-au găsit vinovat de prejudicierea cu 11 milioane de lei a Băncii de Economii. În octombrie 2011 şi Victor Ţopa a fost condamnat la 10 ani de detenţie, pentru şantaj. Oamenii de afaceri, aflaţi peste hotarele ţării, se declară victime ale justiţiei moldoveneşti.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu