Procuratura Anticorupţie: Judecătorii se victimizează

Embed:

După ce acum câteva zile, un grup de magistraţi, de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au semnat o scrisoare, în care se plâng că ar fi intimidați de către procurori, ca să emită decizii ilegale, astăzi Procuratura Anticorupţie a venit cu o reacţie. Pe pagina de Facebook a instituţiei, procurorii se arată nedumeriţi de afirmaţiile magistraţilor şi spun că este vorba despre o încercare de victimizare, din partea judecătorilor. 

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, prin aceste acţiuni de victimizare, magistraţii ar încerca să-şi ascundă propriile acţiuni ilegale. 

Фsta pentru că, din luna august şi până în prezent au fost inițiate 14 procese penale, în care sunt investigate bănuieli rezonabile, privind falsul în declarațiile de avere și interese sau caracterul ilicit al unor hotărâri fie încheieri judecătorești, emise de magistraţii semnatari.

De asemenea, au fost înaintate şi două sesizări privind pornirea procedurii disciplinare în privința a doi judecători, către Consiliul Superior al Magistraturii. Totodată, procurorii anticorupţie cred că astfel, judecătorii vor să discrediteze acțiunile instituţiei pe care o reprezintă, în fața noii conduceri ai Procuraturii Generale. 

Amintim că acum câteva zile, 14 magistraţi au semnat o scrisoare în care se plâng că ar fi  presați şi ameninţaţi de procurori, pentru a lua decizii în favoarea ultimilor.

Scrisoarea a fost expediată Preşidenţiei, Guvernului, Parlamentului şi altor instituţii de stat. Însă, deocamdată, doar Consiliul Superior al Procuraturii ne-a confirmat recepționarea adresării. 

loading...

Lasă un comentariu