Procuratura Anticorupţie investighează dacă au fost implicați funcționari publici din Moldova în cazul diplomelor false din Israel

Embed:

Procuratura anticorupţie s-a autosesizat în cazul diplomelor false ale studenţilor din Israel, care au învăţat inclusiv în Moldova.

Ofiţerii au iniţiat o investigaţie pentru a stabili dacă în dosarul deschis de justiţia de la Tel Aviv au fost implicaţi şi funcţionari publici de la noi. Cazul a ajuns şi în atenţia Ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei, care au solicitat să fie examinate toate dosarele absolvenților de la Medicină.

Administraţia universităţii susţine că acest scandal a afectat imaginea instituţiei şi nu exclude că totul ar fi pus la cale de câţiva studenţi străini, care anterior au fost exmatriculați.

"Aceste diplome din Armenia au fost obţinute prin faptul că cineva a studiat în altă parte, nu exclus că şi la noi un an, doi, trei. Au luat documentele despre cât au studiat la universitatea noastră, şi astfel să absolvească în Armenia mult mai rapid", a spus prorectorul pentru studenţii internaţionali, USMF, Mihai Gavriliuc.

În dosarul "Diplome pentru a ucide”, deschis în Israel, 40 de medici şi farmacişti au fost reţinuţi. Potrivit anchetatorilor, după ce studenţii învăţau câţiva ani în Moldova, obţineau diplome ilegale eliberate de instituţii din Armenia.

De fabricarea actelor se ocupa un tânăr sirian, care era în contact permanent cu complici din Chişinău şi Erevan. Gruparea lua de la viitorii studenţi la medicină câte 15 mii de euro, iar în total ar fi emis 217 diplome false.Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu