Procuratura Anticorupţie confirmă: Laundromatul și Miliardomatul au aceeași beneficiari

Procuratura Anticorupție confirmă faptul că unele companii implicate în spălătoria rusească figurează și în furtul banilor din sistemul bancar din Moldova. Declarația a fost făcută e către adjunctul procurorului-șef al instituţiei, Adriana Bețișor, în cadrul emisiunii "Tema Zilei" de la Canal 2.

"Companii care le-am numi noi nu doar de tranzitare, dar și beneficiare. Într-o anexă sunt descrise fiecare companie și, respectiv, potențialii subiecți care ar sta în spatele acestor companii, conturi bancare, bănci implicate și țările de deservire."

La rândul său, şeful CNA, Bogdan Zumbreanu, a menționat că va analiza informațiile apărute în presă, legate de implicarea serviciilor ruseşti în Laundromat şi Miliardomat.

"Vom căuta elementele comune și în cazul în care vor exista temeiuri să presupunem că într-adevăr au dreptate cei care spun că de fapt a fost o conspirație pusă la cale de către serviciului altor state, cred eu că vom iniția o colaborare cu Serviciului de Informații și Securitate."

CITEŞTE ŞI: Strategia de recuperare a mijloacelor financiare din cele trei bănci fraudate, făcută publică (DOC)

Recent, jurnaliştii de la zeppelin.md au publicat o investigaţie care demonstrează că „Laundromatul Rusesc” şi "Miliardomat"-ul sunt două operaţiuni ale serviciilor speciale de la Moscova.

Scopul acestora era de a compromite guvernarea pro-europeană de la Chişinău, a zădărnici semnarea Acordului de Asociere cu UE şi de a prăbuşi sistemul financiar-bancar moldovenesc. Figura de bază a acestei operaţiuni criminale este Veaceslav Platon, supranumit ”raiderul nr.1” în CSI, care a gestionat ambele scheme.

CITEŞTE ŞI: Investigație BOMBĂ a proiectului Zeppelin Investigations! Cum a planificat FSB distrugerea Moldovei. Raiderul Veaceslav Platon, Ilan Shor & Co

CITEŞTE ŞI: Moscova a dorit să falimenteze Moldova în 2014. Schema de spălare a banilor a fost inventată de Veaceslav Platon

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu