Procuratura Anticorupţie a intentat două dosare penale pe numele omului de afaceri Viorel Ţopa

Embed:

După mai bine de două ore de audieri, Procuratura Anticorupţie a anunţat că a intentat două dosare penale pe numele omului de afaceri Viorel Ţopa. În unul dintre acestea, figurează şi fostul director al 2 Plus, Răzvan Paveliu, căruia i-au fost aduse o serie de învinuiri de către procurori.

Viorel Ţopa figurează în calitate de bănuit în două dosare. În primul este vorba de delapidări de fonduri. Ţopa este bănuit că ar fi acceptat retragera unui gaj, în mărime de 400 mii dolari, depozitaţi pe un cont al Băncii de Economii, fără ca un credit, care figura drept garant al gajului, să fie rambursat. În cel de-al doilea, Ţopa este bănuit de uz de fals în acte şi spălare de bani. Cu alte cuvinte, procurorii îl bănuiesc pe Ţopa că ar fi obţinut, în baza unor documente false, dobânzi de pe urma unor credite luate de la Victoria Bank.
În acelaşi dosar, dar deja în calitate de învinuit, figurează şi fostul director al 2 Plus, Răzvan Paviliu. Procurorii Anticorupţie spun că Paviliu a fost complicele lui Ţopa în comiterea acestor infracţiuni. Ambii pledează nevinovat şi susţin că aceste dosare sunt fabricate la comanda omului de afaceri, Vlad Plahotniuc.

La rândul său, Răzvan Paveliu spune că este ameninţat, urmărit şi intimidat de către oamenii lui Vlad Plahotniuc.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu