Procesul lui Anders Breivik va începe pe 16 aprilie 2012

Embed:

Procesul norvegianului Anders Breivik va începe pe 16 aprilie 2012. Decizia a fost luată de tribunalul de la Oslo. Deşi a avut loc prima audiere publică a atacatorului, presa nu a avut voie să transmită imagini, deoarece Tribunalul a impus mai multe interdicţii în cazul lui Breivik.

Concluzia este că Anders Behring Breivik, născut pe 13 februarie 1979, poate fi ţinut în arest preventiv până când instanţa va decide altceva, dar nu mai devreme de 6 februarie 2012. În al doilea rând, el nu va putea primi scrisori sau vizitatori până pe 9 ianuarie 2012 şi nu va avea dreptul să citească presa până pe 12 decembrie 2011.

Breivik va putea fi judecat doar dacă experţii psihiatri vor stabili că el poate fi tras la răspundere penală. Rezultatele expertizei psihiatrice vor fi făcute publice până pe 30 noiembrie.

În timpul primei audieri publice, Breivik a cerut să se adreseze rudelor, dar solicitarea i-a fost respinsă. Instanţa a motivat că nu doreşte ca prima audiera publică, la care au fost prezente rude ale victimelor şi supravieţuitori ai atacurilor, să devină un circ mediatic.

"Am venit, pentru că vreau să stau lângă el, dar de această dată, în siguranţă. Vreau să nu-mi mai fie frică. Vreau să înţeleg ce a fost în capul lui, când a făcut acea faptă. Ştiu că şi-ar putea folosi discursul, ca oamenii să-i înţeleagă faptele", a menţionat Eirik Kursetgjerde, suprevieşuitor al tragediei de pe insula Utoeya.

Breivik a recunoscut că este autorul atentatului cu bombă din faţa sediului guvernului norvegian şi al măcelului de pe insula Utoeya, din apropiere de Oslo, însă a refuzat să-şi recunoască vina.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu