Procesele-verbale cu rezultatele alegerilor parlamentare şi ale referendumului au ajuns la CEC. Ce urmează

Embed:
Toate procesele verbale cu rezultatele alegerilor parlamentare şi ale referendumului republican consultativ au ajuns la Comisia Electorală Centrală. Instituţia urmează până duminică să totalizeze informaţia şi să transmită Curţii Constituţionale raportul final. Doar după asta, Înalta Curte va da verdictul în privinţa validării sau nu a scrutinului.

Noaptea trecută a fost încă una albă la Comisia Electorală Centrală, unde angajaţii au verificat o dată în plus procesele verbale venite din toate colţurile ţării.

"Prezentăm procesele verbale. Aici sunt cele pe care deja este inclus numărul alegătorilor, lista de bază, numărul de alegători pe lista suplimentară, aici sunt si numărul buletinelor de vot declarate nevalabile. Adică este un raport al alegătorilor", a explicat Raisa Vâlcu, funcționar electoral.

În cazul celor din afara ţării, acestea au fost scanate şi transmise electronic.

"Ulterior, sunt recepționate în original. Timpul de primire a acestor procese verbale depinde de distanța de la care urmează să ajungă", a declarat Alexandru Berlinschii, șef direcție alegeri CEC.

CEC-ul are la dispoziţie cinci zile pentru aprobarea tuturor documentelor.

"Comisia Electorală este în procedură de totalizare, verificare, în aşa fel ca să adopte hotărârea cu privire la totalizarea rezultatelor cu privire la alegerile parlamentare ordinare şi referendumul republican consultativ", a precizat Alina Russu, preşedintele CEC.

Curtea Constituţională se va expune asupra scrutinului, doar după ce instanţele de judecată vor examina toate contestaţiile depuse în privinţa procesului electoral.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu