Proces penal privind cazul intoxicației elevilor de la liceul Orizont din Capitală. Peste 100 de copii și profesori s-au adresat la medic

Embed:

Începând din data de 12 septembrie 2019, în baza autosesizării, procurorii documentează, de comun cu ofițerii de poliție, cazul presupusei intoxicații alimentare produse zilele trecute la liceul teoretic moldo-turc "Orizont", filiala Ciocana din Capitală.

Aceștia iau în considerare, la moment, atât versiunea unei intoxicații alimentare, cât și îmbolnăvirea virală.

Menționăm că în zilele de 11 și 12 septembrie, peste 100 de  copii și profesori s-au adresat la serviciul medical al liceului. Potrivit datelor instituțiilor de profil implicate în documentarea cazului, rezultatele preliminare ale expertizei alimentelor vor deveni disponibile în perioada imediat următoare.

PUBLIKA.MD aminteşte că mai mulţi elevi de la un liceu privat din Chişinău s-au adresat la doctor cu semne de intoxicaţie alimentară. Câţiva dintre aceştia au fost internaţi la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii.

Potrivit directorului interimar de la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor, Ela Malai, responsabilii din cadrul instituţiei au fost sesizaţi despre acest caz. Ea spune că primii elevi au ajuns la medic vinerea trecută, iar săptămâna aceasta cazurile s-ar fi înmulţit.

Asistenta medicală din cadrul instituţiei spune că aproximativ 20 de copii şi un profesor au acuzat simptome ale toxiinfecţie alimentară. Potrivit acesteia, trei elevi au fost spitalizaţi, iar la unul dintre ei a fost confirmat că este vorba despre intoxicaţie.

În acest liceu sunt aproximativ 800 de elevi.


 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu