Procedurile de import în Republica Moldova vor fi simplicate

Procedurile de import în Republica Moldova, pentru investitorii străini şi locali, vor fi simplicate. Decizia a fost luată după ce un investitor străin a solicitat Guvernului simplificarea procedurilor de investiții pe piața internă și minimalizarea actelor normative la introducerea în țară a produselor din import. 

În cadrul şedinţei organizate la Ministerul Economiei, la care au participat şi oameni de afaceri, au fost discutate procedurile de simplificare la etichetarea produselor alimentare cu informația corespunzătoare pentru consumatori, evaluarea valorii în vamă, necesitatea obținerii de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a diverselor certificate care confirmă calitatea produselor, licențierea importului de băuturi alcoolice, impozitarea capitalului statutar şi reglementarea prețurilor la produsele social importante.

Reprezentații instituțiilor de stat au înaintat propuneri pentru îmbunătățirea accesului pe piața din Republica Moldova a investitorilor străini și locali. Aceste propuneri și viziunea instituțiilor de resort vor fi prezentate Ministerului Economiei, iar ulterior vor fi remise Guvernului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu