Problemelor locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, discutate de Gheorghe Bălan şi Wolf Dietrich Heim

Soluționarea problemelor locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului este o prioritate a Biroului pentru Reintegrare, dar și a misiunii OSCE în țara noastră. Printre cele mai importante chestiuni se numără libera circulație în Zona de Securitate, situația școlilor cu predare în limba română din regiune, dar și asigurarea accesului fermierilor din raionul Dubăsari la terenurilor lor agricole. Declarațiile au fost făcute în cadrul întâlnirii dintre reprezentantul special al OSCE, Wolf Dietrich Heim, cu vicepremierul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan. 

"Eforturile noastre comune vor contribui la îmbunătățire vieții populației. Am dori ca aceste eforturi să aducă la regelementare a conflictului transnistrean pe parcursul anului 2017, dar, fiind realiști, cel puțin, sperăm să realizăm careva rezultate tangibile", a declarat vicepremierul penmtru Reintegrare.

Agenda vizitei oficialului mai include discuții cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, și premierul Pavel Filip.  Mâine, reprezentantul special al OSCE se va întâlni la Tiraspol cu liderul regiunii,  Vadim Krasnoselski, dar și cu alți reprezentanți ai administrației din stânga Nistrului.  De asemenea, Heim va avea discuții cu ambasadorul Rusiei, al Ucrainei, cel al Uniunii Europene, dar și al Statelor Unite. În acest an, președinția OSCE a fost preluată de Austria. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu