Problemele sătenilor din Hagimus, Căuşeni, au fost abordate în cadrul campaniei "Moldova are glas"

Embed:

Una dintre problemele pe care le are satul Hagimus este lipsa transportului public până în orașul Căușeni. Oamenii pot ajunge în centrul raional doar cu automobilul personal. Cei care nu au mașină sunt nevoiți să facă autostopul:

"Ddacă transportul feroviar deja nu mai circulă, noi nu avem, ieșim la ocazie și ne ducem la ocazie. De câte ori s-a ridicat întrebarea nu s-a hotărât niciodată".

Alți locuitori susțin că trebuie amenajat parcul și terenul de sport din localitate:

"Se numește parc, dar nu e chiar parc. Sunt sădiți pomi, dar să facă niște alee, să facă scaune, chiar se poate și o terasă de vară chiar pentru tineret. Să fie chiar stadionul amenajat și să avem chiar și un lucrător care să se ocupe cu sportul".

"Drumurile sunt proaste și suntem nevoiți să ne deplasăm pe jos. Să avem grădiniță și o școală bună, dar și un centru de agrement".

Mai mulți localnici și-ar dori să fie terminată construcția bisericii din sat, însă pentru asta mai sunt nevoie de 30 de mii de euro. "În decurs de 9 ani încetișor biserica de la temelii s-a ridicat până la moment. O parte au contribuit oamenii din sat", spune părintele Veaceslav Ciobanu.  

"Bani pentru reparatia bisericii nu avem. Avem oameni de bună credinţă de peste hotare care ne acordă ajutor. Chiar de luni se va începe tencuiala în interiorul bisericii şi cred că la hramul satului biserica din localitate va avea un aspect frumos şi vom face slujbă", a declarat primarul Elena Josan.

Săptămâna viitoare, campania "Moldova are glas" se va desfășura în raionul Taraclia. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu