Problemele raionului Șoldănești, în vizorul Guvernului. Locuitorii au discutat cu ministrul Vasile Botnari

Embed:

Lipsa angajaţilor la oficiile poştale din mediul rural şi finanţare insuficientă pentru reparaţia instituţiilor de învăţământ sunt doar câteva probleme discutate, astăzi, de către ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vasile Botnari, cu autorităţile din raionul Şoldăneşti.

Reprezentanţii cabinetului de miniştri, zilnic, merg în teritoriu pentru a afla problemele oamenilor şi pentru a găsi soluţii.

Primarul satului Dobruşa a vorbit despre sala de sport a gimnaziului din localitatei. În 2009 au început lucrările de construcție, dar acestea nu au fost terminate din lipsă de bani.

"În problema respectivă sperăm că vom fi auziți de ministrul Educației. Vom vedea poate să aloce finanțe și vom vedea la donatori străini", spune primarul satului Dobrușa, raionul Șoldănești, Victor Grosu.

Şefa oficiului poştal din Şoldăneşti spune că din cauza salariilor mici, în sate e criză de poștași.

Preşedintele raionului susține că a elaborat împreună cu mai mulţi primari un proiect, ce prevede acoperirea locurilor de muncă vacante în instituţii de stat. Documentul va fi expediat Ministerului Muncii.

"Propunerea noastră ar fi ca beneficiarii de ajutor social să presteze cel puțin o zi în săptămână muncă neremunerată pentru comunitate. Comunitățile noastre au nevoie foarte mult de implicarea cetățenilor", a menționat președintele raionului Șoldănești, Svetlana Rotundu.

Ministrul Vasile Botnari a declarat că astfel de vizite sunt o metodă eficientă de a afla și a soluționa problemele cu care se confruntă cei din regiunea.

"Scopul este ca să ne întâlnim cu cetățenii, să vorbim despre toate problemele care sunt în raionul Șoldănești. Urmează ca în Guvern cu colegii să le discutăm pe fiecare domeniu ca să găsim soluții și să le soluționăm", a declarat Vasile Botnari.

În raionul Șoldănești locuiesc peste 40.000 de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu