Problemele oficiilor poştale din raionul Anenii Noi au ajuns în atenţia ministrului Vasile Botnari

Indiferent de vreme, pensionarii din unele sate din raionul Anenii Noi sunt nevoiţi să meargă la oficiul poştal ca să-şi ridice banii. O spun mai mulți primari, care i s-au plâns ministrului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicațiilor, Vasile Botnari, de lipsa poștașilor.

Demnitarul a mers într-o vizită de lucru în raion. Acesta a declarat că problema a fost discutată la Guvern şi urmează să fie identificată o soluţie. 

La întâlnire, ministrul le-a vorbit oamenilor şi despre implementarea proiectului "112". Prin acesta se vrea evitarea situaţiilor când serviciile de urgenţă nu merg la faţa locului, chiar dacă sunt solicitate.

"Fiecare caz o să fie deschis dosar sau fişier, unde vor trebui să raporteze, serviciile care au fost la faţa locului, ce s-a făcut, ce măsuri s-au luat şi după aceasta va fi închisă comanda. O să fie şi geolocaţia. Când sună o persoană şi deseori întreabă unde vă aflaţi, persoana nu poate să se orienteze şi să spună într-o situaţie mai gravă", a spus  ministrul Tehnologiei Informaţiei, Vasile Botnari. 

Primarii prezenţi la întâlnire au menţionat că probleme există. Cu toate acestea, ei spun că tendinţa de îmbunătățire a serviciilor pentru populaţie este una evidentă.

"Consider că este o apropiere între administraţiile publice locale cu administraţia publică centrală. Se vor îmbunătăţi cu siguranţă lucrurile, vor dispărea fisurile dintre aceste două organisme statale", a spus primarul satului Calfa, Ludmila Ceaglic. 

"Aşteptăm schimbările pentru că în Varniţa sunt foarte multe întrebări referitor la rândurile care sunt create", a spus primarul satului Varniţa, Alexandru Nichitenco. 

"Luând în consideraţie antecedentele guvernări care s-au petrecut la noi în Republica Moldova, eu cred că este posibil totuşi să pornim un nou început al Republicii Moldova", a spus primarul satului Botnareşti, Victori Gori. 

În cadrul vizitei sale, ministrul Tehnologiei Informaţiei a vizitat Secţia de evidenţă şi documentare a populaţiei din Anenii Noi, dar şi subdiviziunea teritorială a înmatriculării autovehiculelor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu