Problemele locuitorilor din Cojușna vor fi rezolvate! Ce soluție are unul dintre candidații la Primărie

Embed:

Peste şapte mii de locuitori din satul Cojuşna, raionul Străşeni, vor beneficia de apă potabilă la robinet. Asta după ce autorităţile din localitate au demarat lucrările de construcţie a unui sistem de aprovizionare cu apă şi canalizare. Până la sfârşitul anului, apeductul, cu o lungime de zece kilometri, urmează să fie finalizat.

Lipsa apei potabile, dar şi a sistemului de canalizare, le dau mari bătăi de cap locuitorilor satului Cojuşna. Cel mai greu le este bătrânilor, care sunt nevoiţi să care apa cu găleţile de la fântânile aflate la sute de metri de casă:

"În fiecare zi vin iată şi scot apă. Ba pentru mâncare, ba pentru spălat."

"N-avem apă potabilă, n-avem nici canalizaţie, n-avem nimic. Suntem bucuroşi că o început să ne aducă apă de la Micăuţi şi deja s-a apropiat de Cojuşna."

"Tare multă apă se cheltuie şi dacă nu-i canalizare e foarte greu. Dacă o să fie proiectul realizat în curând, o să fie foarte bine şi o să fim tare bucuroşi."

Primarul localităţii, Victor Căpăţină, susține că finalizarea construcției reţelelor de apeduct și canalizare, precum și reparaţia drumurilor din localitate sunt doar câteva dintre prioritățile sale.

"O să fie construit zece kilometri de apeduct şi este un proiect foarte important pentru cojuşneni deoarece noi nu avem apă potabilă în sat şi de aceea este necesar ca să aducem din exterior, adică de la Micăuţi, unde este o apă foarte bună, potabilă. Noi sperăm ca în timpul apropiat, până în luna septembrie o să fie acest traseu construit", a declarat primarul degrevat al satului Cojuşna, Victor Căpățână.

Proiectul este finanţat de Fondul Ecologic Naţional. În total, pentru construcţia apeductului Micăuţi-Cojuşna sunt prevăzute circa 12 milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu