Problemele de securitate națională, discutate de vicepremierul Iurie Leancă și delegația Colegiului Regal pentru Studii de Apărare

Identificarea unor soluții la provocările de securitate regională, dar și națională poate fi realizată doar printr-o conlucrare plenară a autorităților din Republica Moldova cu partenerii din spațiul euro-atlantic.

Declarația a fost făcută de viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, în cadrul unei întrevederi oficiale cu reprezentanții Colegiului Regal pentru Studii de Apărare din Marea Britanie.

Discuțiile s-au axat pe capacitatea de reziliență a Republicii Moldova de a răspunde amenințărilor hibride și celor convenționale, perspectivele soluționării conflictului transnistrean, dar și relațiile Chișinăului cu Londra, în contextul preconizării ieșirii din UE a Marii Britanii, în anul 2019.

În altă ordine de idei, viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, a solicitat obținerea unor burse pentru cetățenii Republicii Moldova la Colegiului Regal pentru Studii de Apărare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu