Problemele Capitalei, mediatizate de Publika, discutate la Primărie. Ion Ceban a dat indicaţii subalternilor să fie rezolvate

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a dat indicaţii subalternilor să rezolve problemele din Chişinău, semnalate de Publika TV. Este vorba despre indicatoarele rutiere care nu se văd din cauza copacilor, precum şi darea în arendă a imobilelor municipalităţii la un preţ derizoriu.

La sfârşitul săptămânii trecute, Publika TV a mediatizat o problemă cu care se confruntă şoferii din Capitală. Şi anume faptul că multe indicatoare rutiere sunt ascunse în spatele frunzelor, iar unii conducători auto se aleg cu amenzi sau chiar nimeresc în situaţii de accident. La şedinţa Primăriei, Ion Ceban a cerut responsabililor să găsească soluţii.

"Există şi probleme legate de faptul că spaţiile verzi nu toate sunt conforme. Sunt copaci care acoperă diferite semne, semafoare, trebuie să facem şi aici un pic de ordine", a menţionat edilul Capitalei.

Primarul Ion Ceban s-a referit şi la un alt subiect mediatizat de Publika TV. Este vorba despre faptul că municipalitatea pierde anual până la 20 de milioane de lei, pentru că nu-şi valorifică patrimoniul.

"Avem întrebări la ei. Proprietățile documentate, contractele ridicate şi o să trebuiască să le revizuim. Ca să nu apară istorii de genul că cineva ia în arendă aici, chiar la noi, primul etaj sau parterul la preţuri de nimic" , a declarat Ion Ceban.

Un metru pătrat de la parterul Primăriei este dat în arendă pentru doar 3,6 euro lunar, iar costul mediu de chirie al unui metru pătrat constituie doar 1,28 euro. În total, autorităţile din Chişinău dau în chirie aproape 400 de mii de metri pătraţi. În 2019, arendașii au plătit în bugetul municipal în jur de 12 milioane de lei.

Lasă un comentariu