Probleme tehnice în activitatea vămilor din România. Programele informatice nu funcţionează

Activitatea vămilor din vestul României și din interior este afectată parţial, miercuri, de la începerea programului de lucru, când angajaţii au constatat că programele informatice pe care sunt operate datele transporturilor de mărfuri aflate în tranzit nu mai funcţionează. Conform oficialilor, se va trece la operarea manuală până la remediarea problemelor, informează Digi24.ro.

Coloane de camioane la ieşirea din România prin principalele vămi de la graniţa cu Ungaria. La Nădlac II, camioanele aşteaptă peste cinci ore.

Dacă aplicația nu funcționează, informațiile nu pot fi verificate online și atunci șoferii trebuie să prezinte la control toate actele. Acest lucru duce la creșterea timpului de așteptare în vămi.

Reprezentanții firmelor de transport spun că sunt aglomerate și vămile din interiorul țării, nu numai cele de la graniță.

Şeful Biroului Vamal de Interior Arad, Aurel Mateuţ, a declarat pentru News.ro că activitatea este afectată parţial în toate birourile vamale din ţară din cauza unor defecţiuni la sistemele informatice.

"Problemele au fost observate la începerea programului de lucru, în această dimineaţă (miercuri – n.r.). Sunt afectate doar transporturile aflate în tranzit, nu importurile şi exporturile. La Arad nu avem formate cozi de camioane", a spus Mateuţ.

Poliţia de Frontieră a anunţat, miercuri, că a fost notificată încă din 30 aprilie de către Direcţia Generală a Vămilor (DGV) că sistemul informatic vamal nu funcţionează.

"Direcţia Generală a Vămilor procedează la implementarea manuală a acestor mijloace de transport, aspect care influenţează în mod evident timpul alocat controlului pentru autovehiculele de mare tonaj", anunţă Poliţia de Frontieră.

Sursa citată precizează că, la graniţa cu Serbia, Republica Moldova şi Ucraina, la timpul necesar efectuării controlului de frontieră se mai adaugă şi cel necesar efectuării formalităţilor de către celelalte autorităţi (Direcţia Generală a Vămilor, Autoritatea Sanitar Veterinară, C.N.A.I.R, Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală, Autoritatea Naţională Fitosanitară).

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu