Probleme la zeci de instituții din Drochia. Total nepregătite pentru sezonul rece (VIDEO)

Embed:

Zeci de instituţii de învăţământ din raionul Drochia nu sunt pregătite pentru sezonul de încălzire. Potrivit furnizorului de gaze naturale, directorii nu au depus cereri pentru livrări, iar din această cauză sistemele de încălzire nu vor fi funcţionale. În același timp, unele instituţii care folosesc lemne şi cărbune nu au făcut achiziţiile necesare.

În caz de necesitate o singură şcoală din raionul Drochia va putea începe de mâine încălzirea. Celelalte 34 de instituţii nu vor putea face acest lucru pentru că nu au depus cereri la furnizorul de gaze.

"S-a format un pachet de acte pentru mai multe instituţii şi nu se reuşeşte în timpul respectiv, nimeni nu s-a aşteptat că temperaturile o să fie sub zero grade", a spus directorul adjunct al gimnaziului din satul Drochia, Jana Gârlă.

Probleme sunt şi în unele instituții preșcolare din raion. În grădinița din satul Drochia, cazanele vor putea funcționa doar două zile.

"Avem în stoc în jur de 500 de kilograme de cărbune. Probleme cu contractarea şi cu asigurarea bazei cu cărbune sunt, fiindcă din cauza ridicării preţurilor ei până în prezent nu au eliberat cărbune", a menționat directorul grădiniţei din satul Drochia, Lucia Leahu.

Nici unele instituții medicale nu sunt pregătite pentru sezonul de încălzire. Oficiul medicilor de familie din satul Hăsnăşenii Noi nu a fost aprovizionat cu lemne şi cărbune.

"Anul trecut am primit la timp totul, dar anul acesta sunt întârzieri din cauza problemelor financiare care sunt şi la Chişinău. Ne-au spus că atunci când vor fi banii de la Compania de Asigurări se vor hotărî problemele",  a conchis asistenta medicală din Hăsnăşenii Noi, raionul Drochia, Tatiana Echimciuc.

Astăzi intră în vigoare avertizarea Cod Galben de îngheț, valabilă până în 10 octombrie. În această perioadă, temperatura aerului va ajunge, izolat, la minus două grade Celsius, iar la suprafaţa solului sunt prognozate temperaturi de minus cinci grade.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu