Probleme la Vorniceni. Fenomenul care naște scântei între agricultori și Primărie

Embed:

O groapă de gunoi neamenajată le dă mari bătăi de cap localnicilor din satul Vorniceni, raionul Strășeni. Gunoaiele din plastic sunt purtate de vânt pe terenuri, fapt ce îngreunează lucrările agricole.

Proprietarii pământurilor s-au plâns de nenumărate ori primarului, dar problema rămâne nerezolvată.

Nicolae Orbu a semănat pe terenul său agricol porumb. Până va strânge recolta, adună deșeuri:

”Alături se află groapa de gunoi, care este neautorizată, și gunoiul, care ar trebui să fie depozitat în groapă, este pus de oameni chiar pe mal.”

Bărbatul susține că s-a plâns de mai multe ori la Primărie, dar fără vreun rezultat. Și alți localnici susţin că nu-și pot lucra pământul din cauza gunoaielor şi a mirosului insuportabil, care îi îmbolnăveşte.

”Noi trăim aici și avem copii mici, care se îmbolnăvesc. De unde atâtea epidemii, atâtea boli? E foarte urât. Aici suntem și noi de vină cu toții, dar singuri nu putem face nimic”, a declarat proprietarul terenului agicol.

Echipa Publika TV a fost martoră în timp ce mai mulți localnici aruncau gunoaie chiar pe marginea drumului.

Primarul satului Vorniceni, Vasile Tofan, spune că problemă există de mulți ani, dar nu o poate rezolva din lipsă de bani:

”Este posibilă o soluționare prin crearea unui parteneriat public privat cu un agent economic. Dar pentru a asigura acest parteneriat public privat, este nevoie, conform cadrului legal de a elabora un studiu de fezabilitate, care costă cel puțin 80.000 de lei.”

În satul Vorniceni, raionul Străşeni locuiesc peste 5.000 de oameni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu