Probleme grave la Cahul. SOLUŢIILE propuse de un candidat la postul de primar

Embed:

Drumurile proaste şi comerţul neautorizat au devenit, în ultima perioadă, cele mai grave probleme ale oraşului Cahul. În pofida amenzilor şi avertismentelor poliţiştilor, vânzătorii ambulanţi nu renunţă la comercializarea produselor pe străzile centrale ale localităţii. Între timp, multe drumuri din oraş au devenit impracticabile după iarnă.

Autorităţile locale alocă, anual, doar 2,5 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor din Cahul. Localnicii sunt nemulţumiţi că, din cauza drumurilor deteriorate, deseori, cheltuiesc de două ori mai mult pentru întreţinerea maşinilor:

"Ni se strică maşinile. Drumurile nu sunt reparate de mai mult timp. Ne spun că nu au bani, deşi plătim taxe."

"Drumul este într-o stare dezastruoasă. Pe unele porţiuni nici autobuzele nu mai pot circula. Sperăm că în curând vom merge pe drumuri bune."

"De 16 ori pe zi circul, încolo şi înapoi. După aşa drum cum să nu se strice, drumul e rău".

Unul dintre concurenţii electorali susţine că soluţia pentru această situaţie sunt investiţiile străine.

"Se necesită utilaj nou pentru reparaţia drumurilor. Anual, Cahul trebuie să investească 10 milioane de lei în drumuri. În Cahul, anual trebuie construite cinci kilometri de drum, deoarece sunt aproape o treime din străzi care nu au avut nici prundiş, nici asfalt.Transportul este mult, în ultimii zece ani s-a triplat numărul maşinilor", a declarat concurentul electoral, Ștefan Bratu. 

În Cahul urmează să fie găsită o soluţie şi pentru comerţul neautorizat. Vânzătorii ambulanţi spun că locurile în pieţe sunt scumpe:

"Lumea nu prea vine în piaţă, ea trecând pe stradă îşi aduce aminte ce trebuie să cumpere şi merg să facă mâncare"

"Dacă ne bagă în piaţă, este loc puţin şi murdar"

Potrivit candidatului pentru postul de primar al oraşului, Ştefan Bratu, pieţele urmează să fie renovate şi extinse, iar orice tip de comerţ neautorizat - sancţionat de poliţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu