Problema microbuzelor, VECHE. Protestele şoferilor de maxi-taxi din ultimii ani

Embed:

Ultimul protest de amploare al transportatorilor din Capitală a avut loc în vara anului 2014. Atunci s-a creat haos şi a fost aglomeraţie în stațiile din Capitală, după ce microbuzele de pe mai multe linii şi-au sistat activitatea pentru câteva zile la rând. Totul a început de la două accidente grave cu implicarea unor microbuze, în urma cărora un copil a murit şi alţi 14 oameni au fost răniţi.

În urma celor două accidente, poliţiştii de patrulare au început să stopeze microbuzele care transportau pasageri în picioare, iar cei care încălcau regulile circulaţiei rutiere, erau amendaţi. Iniţial, au intrat în grevă şoferii microbuzelor de pe linia 155. A doua zi, administratorii altor peste 15 linii de maxi-taxi şi-au sistat activitatea. Transportatorii au cerut autorităţilor majorarea tarifului pentru călătoria cu microbuzul, de la 3 la 5 lei.

Pentru a face faţă fluxului de călători, Primăria a suplimentat numărul de autobuze şi troleibuze. Şoferii microbuzelor s-au revoltat timp de cinci zile, după care au revenit la muncă.

Tariful pentru călătorie aşa şi nu a fost majorat.

În schimb, autorităţile au anulat şapte linii de microbuz, pentru a exclude dublarea acestora cu cele de autobuz şi troleibuz.

loading...

Lasă un comentariu