Problema mansardelor din Capitală, care nu au fost ridicate până la urmă, AR PUTEA FI SOLUŢIONATĂ

Embed:
Problema mansardelor din Capitală, care nu au fost ridicate până la urmă, ar putea fi soluţionată doar prin investiţii din partea autorităţilor municipale sau prin identificarea a noi investitori. Este opinia autorului programului social "Protecţie şi prosperitate", Andrei Negruţa, care a organizat o întrunire cu mai mulţi foşti angajaţi ai primăriilor din două oraşe din Germania.
Fostul viceprimar al oraşului Baden din Germania, unul dintre invitaţii evenimentului, spune că a văzut câteva din mansardele aflate în construcţie. Kurt Libestein a declarat că în Germania nu se mai întâmplă astfel de cazuri, pentru că legislaţia este foarte strictă. Cei vinovaţi riscă până la 10 ani de puşcărie.

"În Germania nu am putea ajunge la aşa ceva. Asta pentru că legislaţia este foarte dură, iar compania de construcţie care începe astfel de lucrări poartă răspundere în faţa locatarilor blocurilor şi autorităţilor. În cazul vostru, drepturile locatarilor au fost încălcate", a declarat Kurt Libestain, fostul viceprimar al oraşului Baden-Baden din Germania

"Desigur, apare întrebarea de unde să fie luaţi banii? Să fie creat un program. Din banii câştigaţi din oferirea altor mansarde pentru construcţie să le termini pe cele începute deja. A treia soluţie, care este şi cea mai simplă, este să găseşti investitori", a spus Andrei Negruţa, autorul programului social "Protecţie şi prosperitate".

"Desigur, nu aş putea critica tot ce se întâmplă la voi, pentru că asta nu ţine de competenţele mele. Este foarte important ca cetăţenii să înţeleagă că autorităţile lucrează pentru ei şi nu invers", a spus Hans-Jurgent Fogt, angajat Departamentul fiscal Baden-Wurtemberg.

Programul social "Protecţie şi prosperitate" a fost lansat în luna decembrie şi are sloganul „Vom forţa funcţionarii să lucreze!”. Scopul este de a identifica problemele din Capitală şi de a supraveghea activitatea municipalităţii. Chişinăuenii care au nevoie de sprijinul activiştilor pot lua legătura cu ei la numărul de telefon 022 23-23-77.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu