Problema locuitorilor unui bloc din Capitală care luptă cu gunoiul din fața casei: E multă mizerie, nu poţi deschide nici geamul

Embed:

Locuitorii unui bloc de pe strada Suceviţa din sectorul Buiucani al Capitalei se plâng pe mizeria de la platforma de colectare a deşeurilor, care ar fi amplasată neautorizat. Oamenii spun că nu pot deschide geamurile din cauza mirosului neplăcut şi le este frică să-şi lase copiii în curte pentru că preajmă se plimbă mereu câini vagabonzi. Deşi au trimis nenumărate solicitări către autorităţile responsabile pentru a schimba locul tomberoanelor, până în prezent, problema rămâne nerezolvată.

Tomberoanele îi deranjează pe locatarii acestui bloc, dat în exploatare acum doi ani. Ei spun că aici sunt stocate deşeurile câtorva restaurante şi spălătorii auto din preajmă, dar şi ale locuitorilor altor zece blocuri de locuit din preajmă.

"E destul de dificil să ieşim cu copiii, să-i lăsăm să se joace în voie, pentru că este foarte multă mizerie. Sunt foarte mulţi boschetari aici."

"Sunt câini de tot felul, muşte, nu poţi deschide nici geamul, mai ales vara. Măcar oamenii să aibă o cultură de aruncare a gunoiul, dar aşa."

"Ne-am adresat şi la Pretura sectorului Buiucani, aceştia ne-au spus că soluţionarea problemei abordate nu este posibilă şi atât. Nu am primit niciun argument, absolut nimic", a spus Mihai Cernobrovciuc, administratorul.

Cei de la Direcţia locativ-comunală spun că platforma a fost amenajată acolo cu mulţi ani în urmă, când blocul nou nu era construit.

"Vom încerca să ieşim suplimentar cu reprezentanţii Preturii acolo, poate găsim o alternativă sau în cel mai rău caz, să închidem platforma şi din faţă cu nişte uşi, cu lacăt pe bază de chip, astfel încât doar locatarii să poată pune şi să nu fie aceste extinderi de deşeuri", a declarat Vasile Efros, reprezentant Direcţia locativ-comunală.

Potrivit datelor oficiale, în total, în Capitală sunt 573 de platforme de colectare a deșeurilor.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu