Problema înregistrării şi circulaţiei automobilelor cu numere transnistrene ar putea fi rezolvată

Embed:

Problema înregistrării şi circulaţiei automobilelor cu numere transnistrene ar putea fi rezolvată. Soluţia a fost propusă în urma discuțiilor dintre premier, şeful statului şi preşedintele Parlamentului.

Oficialii au identificat un model de plăcuţe care să convină ambelor părţi. Anunţul a fost făcut de preşedintele Igor Dodon, în cadrul unei întâlniri cu jurnalişti.

"Noi am propus ca în baza documentelor transnistrene, pentru prima data luăm în considerare aceste acte, să completăm informaţia în Registrul de stat. Le dăm lor posibilitatea să facă acest lucru. Ei primesc un număr de înmatriculare şi apar în baza internaţională de date. Pentru prima dată din ultimele 7-8 ani, la Chişinău a fost găsită o poziţie comună a şefului statului, premierului şi preşedintelui Parlamentului", a declarat preşedintele ţării, Igor Dodon.

De asemenea, a fost propusă soluţionarea problemei legăturii telefonice directe între cele două maluri ale râului Nistru.

Compania de telefonie din stânga Nistrului ar putea obţine licenţă de la autorităţile de la Chişinău pentru activitatea în regiune.

Ambele subiecte vor fi discutate cu reprezentanţii administraţiei de la Tiraspol.

La sfârşitul lunii februarie, şeful statului, preşedintele Parlamentului şi prim-ministrul au convenit să creeze o platformă de discuţii între cele trei instituţii.

Aceasta are drept scop elaborarea unei strategii comune în ceea ce priveşte reglementarea conflictului transnistrean. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu