Problema gunoiului din Capitală. Locuitorii din Bubuieci nu încetează protestele, iar autorităţile caută soluţii

Embed:

Premierul Pavel Filip a solicitat crearea unui grup de lucru, care să ofere soluţii ce vor permite salubrizarea urgentă a Capitalei. Asta pentru că localnicii din Bubuieci blochează pentru a treia zi consecutiv accesul camioanelor Regiei Autosalubitate către groapa de gunoi din localitate.

Oamenii din Bubuieci au autorizaţie pentru proteste încă zece zile. Ei sunt dispuşi să stea în stradă până când autorităţile nu vor întreprinde măsuri pentru a-i scăpa de mirosul urât care vine de la groapa de gunoi:

"Eu locuiesc la 3,5 kilometri de aici, dar oricum miroase. E strigător la cer ce se întâmplă aici. Eu ieri când m-am coborât de sus, e un munte acolo, când am coborât eu am plâns de jalea mea, de ce stau eu aici, dar vreau să trăiesc în Republica Moldova."

"Vreau să aduc locuitorilor din Chişinău mii de scuze pentru incomodităţile formate, în legătură cu acest protest şi sperăm că vom fi înţeleşi şi vom fi susţinuţi. "

"Noi suntem din sectoare, Telecentru, Botanica, Ciocana. Noi suntem solidari. Mirosul este insuportabil, persistă în tot municipiul Chişinău. "

Între timp, pe străzile din Chişinău s-au adunat zeci de tone de gunoi. De Ziua Internaţională a Mediului, Capitala este sufocată din cauza mormanelor de deşeuri.

Peisajul dezolant îi sperie pe locuitorii oraşului. Oamenii spun că deşeurile menajere sunt o sursă de infecţie şi se tem să nu se îmbolnăvească.

"Este oribil şi îngrozitor, deoarece nu se are grijă de acest loc. "

"Sincer, mie nu-mi place deloc, pentru că aici sunt copiii, mame, şi dăunează foarte mult asupra lor, inclusiv asupra mediului ambiant în care se joacă copiii noştri zi de zi."

"Să nu ne întoarcem ca în evul mediu cu epidemii, cu boli astea, infecţii, nouă asta ne trebuieşte?! Nu. Acum e vara mai ales şi ploile astea, deşeurile, copiii mai repede se expun."

"Măsuri să ia cât mai urgent. Să găsească un teren unde se poate de aruncat gunoiul."

Groapa de gunoi din Bubuieci urma să fie închisă încă la începutul lunii mai, după ce acum două luni localnicii au organizat proteste. Autorităţile din Chişinău au promis că vor găsi un alt loc pentru a depozita temporar deşeurile, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu