Problemă fără sfârşit la liceul Mihai Eminescu. Clasele inundate rămân avariate, iar elevii nevoiţi să înveţe în schimbul doi

Embed:

Consecinţele ploilor din această vară nici până astăzi nu au fost înlăturate la liceul "Mihai Eminescu" din Capitală. Opt clase din cele 11 inundate acum patru luni rămân avariate, iar 280 de elevi din clasele a 5-a şi a 6-a sunt nevoiţi să înveţe în schimbul doi. Vară, încăperile au fost inundate din cauza lucrărilor de reparaţie a acoperişului liceului.

Profesorii susţin că din cauza acestor condiţii, elevii au performanţe mai slabe la studii.

"Copiii de 11-12 ani vin la cină și se întorc acasă când este deja întunecată. Mai târziu, se duc la culcare. Este greu pentru profesori. Mulți au lecții atât în primul, cât şi în al doilea schimb", a spus Mihai danu, directorul liceului "M. Eminescu", Chişinău.

"Am ore şi dimineaţa şi după masă, toată ziua sunt la liceu. Acasă nu reuşesc să fac nimic", a explicat Iulia Atanasov, profesoară.

Părinții copiilor care învaţă în schimbul doi au mers astăzi cu jalba la primărie, acolo unde a avut loc o nouă licitație pentru a identifica compania care să efectueze lucrărilor de reparație.

Primarul interimar, Silvia Radu, susține că lucrările sunt tergiversate, deoarece licitația din septembrie a fost anulată din cauza unor nereguli.

Ploile abundente de la sfârşitul lunii iulie, când la liceu era reparat acoperișul, au inundat 11 săli de clasă din blocul central al instituţiei. În total, pentru reparația claselor, din fondul primăriei au fost alocate în jur de 1,3 milioane de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu