PROBĂ PICATĂ DE JUDECĂTORII CC. Cum s-au descurcat la interviul în limba engleză

Embed:

Haz de necaz. Engleza vorbită de proaspătul judecător la Curtea Constituţională, Liuba Şova, a devenit subiect de glume pe reţelele de socializare.

Guvernul a publicat interviurile candidaţilor la funcţia de magistrat al Înaltei Curţi, în care se vede că engleza acestora a fost testată chiar de premierul Maia Sandu.

"Dacă veţi fi selectată pentru funcţia de judecător, ce modalităţi de comunicare veţi alege cu publicul, despre activitatea Curţii Constituţionale?

- Eu cred că Curtea Constituţională trebuie mai mult să... dezvolte mai mult comunicarea..."

După testul de engleză, Liuba Şova a refuzat propunerea unui membru al comisiei care a întrebat-o dacă este gata să vorbească şi în franceză.
Printre cei care au făcut glume pe seama acesteia se numără şi deputatul democrat Andrian Candu.

El a scris că lansează un concurs prin care îi provoacă pe internauţi să ghicească în ce limbă de fapt vorbeşte Liuba Şova. Menţionăm că în CV-ul său, judecătoarea a scris că ştie atât limba engleză, cât şi franceza.

Deşi Guvernul şi-a dorit să înainteze la Curtea Constituţională judecători care vorbesc cel puţin o limbă de circulaţie internaţională, nici cel de-al doilea magistrat nu cunoaşte decât rusa. Doar că Nicolae Roşca a avut curajul să recunoască acest lucru.

"Am înţeles întrebarea, dar nu cunosc nici engleza, nici franceza. Limba română îmi este limba maternă şi limba rusă o cunosc ca toţi."

Nicolae Roşca, totuşi, a fost votat de Guvern pentru a fi numit judecător la Curtea Constituţională chiar dacă după numărul de puncte obţinute în urma concursului s-a clasat abia pe locul patru. Amintim că avocatul Roşca este şi membru al biroului permanent PAS, partid condus de Maia Sandu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu