Proaspăta campioană Vardar, simbol al Macedoniei

Embed:

Zimbru îşi va sărbători cei 65 de ani de la fondare în companiei formaţiei Vardar Skopje. Echipa din capitala Macedoniei este un adevărat simbol pentru fotbalul din balcani, fiind unul dintre cele mai vechi cluburi de fotbal din regiune. Publika TV vă prezintă istoria echipei care va juca vineri cu Zimbru într-un meci amical.

Vardar Skopje a fost fondat în acelaşi an ca şi Zimbru, doar că formaţia din Chişinău este cu 70 de zile mai "bătrână". Data fondării clubului macedonian este 22 iulie 1947, fapt pentru care Vardar reprezintă un adevărat simbol al fotbalului din Macedonia. În primii săi 35 de ani, formaţia din Skopje a reuşit să câştige un singur trofeu major, Cupa Iugoslaviei, în 1961.

Perioada de glorie pentru Vardar a început în anii 80 ai secolului trecut. Formaţia din capitala Macedoniei a devenit una dintre cele mai bune echipe din regiune, iar în 1987 a reuşit să ia titlul naţional în Iugoslavia, lăsând în urmă aşa echipe ca Partizan, Steaua Roşie sau Dinamo Zagreb.

În istoria contemporană, Vardar a câştigat de şase ori titlul în Macedonia şi de cinci ori Cupa, fiind cea mai titrată echipă din ţară. Cea mai mare performanţă obţinută în Europa datează din 2004, când Vardar s-a aflat la un pas de grupele Ligii Campionilor. În turul trei preliminar echipa antrenată pe atunci de brazilianul Gildo Rodriguez a fost eliminată la limită de Sparta Praga, după 2-3 acasă şi 2-2 în deplasare.

În acest an, roş-negrii vor veni în Moldova din postură de campioni şi vor sărbători cei 65 de ani de la fondare a clubului Zimbru cu un meci amical contra galben-verzilor. Partida va avea loc vineri de la 19:30.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu