Priorităţile Guvernului Moldovei, discutate cu Traian Băsescu şi Angela Merkel

Embed:

Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a discutat despre priorităţile noului Guvern cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, preşedintele României, Traian Băsescu, dar şi cu alţi oficiali europeni. Iurie Leancă a participat, ieri, la lucrările Summit-ului Partidului Popular European, care a avut loc la Viena.

Oficialii au vorbit despre evoluţia social-politică din Republica Moldova, priorităţile noului Guvern de la Chişinău, precum şi situaţia din regiunea transnistreană.

Totodată, în cadrul discuţiilor s-a vorbit şi despre procesul de consolidare a Uniunii Europene, identificarea soluţiilor pentru creșterea economică, crearea locurilor noi de muncă și combaterea şomajului în rândul populaţiei tinere.

Iurie Leancă a mulţumit partenerilor europeni pentru susținerea acordată Republicii Moldova pe calea democratizării, modernizării şi a integrării în Uniunea Europeană şi a dat asigurări că direcţia europeană a ţării este ireversibilă.  

Oficialii europeni au menţionat că vor oferi suportul necesar pentru susţinerea obiectivelor asumate de actuala guvernare, în special, parafarea şi semnarea Acordului de Asociere, Acordul privind crearea Zonei de Comerţ Liber, Aprofundat şi Cuprinzător şi liberalizarea regimului de vize.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu