Priorităţile Guvernului în domeniul integrării europene, discutate de Iurie Leancă şi Inara Murniece, președinta Saeima Letoniei

Vicepremierul pentru integrare europeană, Iurie Leancă, a avut ieri, 1 martie, o întrevedere cu Ināra Mūrniece, Președinta Saeima Republicii Letonia, aflată la Chişinău cu prilejul desfăşurării Conferinței interparlamentare "Georgia, Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate".

CITEŞTE ŞI: Summit interparlamentar la Chişinău! Circa 150 de oficiali participă la una dintre cele mai importante conferinţe pe probleme de securitate regională

În cadrul dialogului, vicepremierul a informat despre prioritățile Guvernului în domeniul integrării europene și promovării reformelor prevăzute de Acordul de Asociere, cu accent pe reforma justiției, valorificării potențialului DCFTA, îndeplinirii condiționalităților necesare pentru recepționarea asistenței financiare.

La rândul său, Ināra Mūrniece a reconfirmat disponibilitatea Letoniei de a sprijini în continuare agenda de transformare a Republicii Moldova şi de a împărtăşi experienţa şi expertiza Letoniei în procesul de integrare europeană.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu