Priorităţile Executivului, discutate într-o nouă şedinţă a Cabinetului de miniştri organizată în Orhei

Embed:

Reformele începute de Guvern continuă să dea rezultate, iar satele şi oraşele devin tot mai atractive pentru investitori. Priorităţile executivului au fost abordate astăzi la o nouă şedinţă a cabinetului de miniştri organizată în Orhei.

În contextul reformei fiscale, premierul Pavel Filip a vorbit despre stabilizarea sistemului bancar de la noi.

"Au venit investitori serioși în sistemul bancar, precum este Banca Transilvania, cea mai mare bancă în România, precum este Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare. M-am bucurat să văd un investitor care prima discuție am dus-o eu cu el și deja a deschis a doua fabrică. Dacă vorbeam de problema locurilor de muncă, astăzi avem problema lipsei forței de muncă", a spus prim-ministrul Pavel Filip. 

Șeful executivului a discutat cu localnicii din Orhei şi despre reforma din educaţie şi sănătate. În special, despre iniţiativa de a deschide din 1 ianuarie primele cabinete medicale individuale.

"Medicul va lucra și va primi banii direct de la CNAM per capita câți pacienți are și vreau să vă asigur că veniturile unui medic în localitate vor crește esențial", a spus premierul.  

Participanţii la şedinţă au făcut rând pentru a pune întrebări.

"Astăzi noi avem o problemă, Spitalul Raional Orhei, în ceea ce privește asigurarea cu aparataj medical, practic spitalul a rămas fără un sistem de radio-diagnostică", a declarat Andrei Stratulat, directorul interimar al Spitalului raional Orhei

"Eu știu că spitalul a beneficiat de asistență în ultima perioadă de timp, dar desigur o să încercăm să găsim o soluție", a spus premierul Pavel Filip.

"De la comuna Chiperceni până la satul Izvoare din comuna Pohrebeni avem 17 kilometri de drum. Un drum deplorabil, un drum foarte rău".

"Secretarul de stat Anatol Usatîi astăzi chiar merge în satul Pohrebeni și o să meargă pe această porțiune de drum și o să căutăm soluții să vedem cum putem să-l reparăm", a spus Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii.

"Avem solicitarea de a se include în drumurile naționale pentru anul 2019 a patru sectoare de drumuri regionale de importanță majoră."

A fost abordat și domeniul justiției:

"Problema cu sediul Judecătoriei Orhei. Se preconizează construcția în capătul celălalt de oraș, care e foarte departe, și aș propune ca sediul Moldtelecom, care se folosește 15 procente, să fie adaptat pentru această clădire."

"Cunoaștem toate problemele, toate solicitările și doleanțele ce ține de implementarea hărții judecătorești. Referitor la doleanțe, noi le examinăm", a spus Victoria Iftodi, ministrul Justiției.

Membrii Guvernului au o zi pe săptămână în care se deplasează în teritoriu pentru a se implica în rezolvarea problemelor cu care se confruntă cetățenii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu