Priorităţi pentru 2018: În Capitală vor fi reparate străzi, treceri subterane şi vor fi instalate semafoare sonore pentru orbi

Embed:
Direcţia Transport a Capitalei şi-a stabilit priorităţile pentru acest an. Din cele 720 de milioane de lei alocate, vor fi reparate străzi şi treceri subterane, vor fi asamblate troleibuze, dar şi vor fi instalate mai multe semafoare sonore pentru orbi.

În prezent, în Capitală sunt şapte semafoare cu semnal sonor. Reprezentanţii Asociației Nevăzătorilor spun că de astfel de instalaţii mai e nevoie în sectorul Ciocana, pe bulevardul Grigore Vieru sau în preajma Pieței Centrale.

"Bine ar fi ca să fie instalate la Ștefan cel Mare și Pușkin, unde iarăși se deplasează des nevăzătorii, deoarece aici se află și telecomunicația și informațiile, se află și Moldtelecom, se află și un centru comercial destul de cerut pentru nevăzători", a menţionat Nicolae Ciobanu, specialist în cadrul Asociației Nevăzătorilor din Moldova.

Primăria va mai da bani şi pentru marcaje pietonale tactile. În prezent, avem doar câteva zeci de metri de astfel de trotuar.

Pe restul străzilor, dacă nu sunt însoțiți, oamenii cu probleme de vedere se pot lovi de diferite obstacole. Astfel, pentru cei aproape 900 de nevăzători din Capitală, o plimbare prin oraș se transformă într-o cursă periculoasă.

Pentru a uşura viaţa orbilor, în bugetul Direcţiei transport sunt prevăzute trei milioane de lei.

Totodată, peste 1,4 milioane de lei sunt preconizate pentru îngrijirea și restaurarea trecerilor subterane din Chişinău.

Primăria a prevăzut şi 325 de milioane de lei pentru întreţinerea şi reparaţia mai multor străzi din Capitală.

Pentru acest an, Bugetul municipiul Chișinău prevede cheltuieli de aproape 4 miliarde de lei.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu