Prinţul iordanian Ali bin Al Hussein intră în luptă pentru preşedinţia FIFA

Embed:

Ali bin Al Hussein nu renunţă la luptă, deşi a fost învins de Sepp Blatter la alegerile de la FIFA din 2 iunie. Prinţul iordanian şi-a depus oficial candidatura pentru preşedinţia forului mondial la scrutinul care va avea loc în data de 26 februarie.

Acum o lună, prinţul iordanian Ali bin Al Hussein a dat de înţeles, în cadrul unui eveniment ce s-a desfăşurat în Anglia, că va candida din nou la funcţia de preşedinte al FIFA.

"Cred că avem nevoie acum de un candidat care se gândeşte la viitor. Unul care are idei noi, dar care, în acelaşi timp, nu este pătat de trecut. Acum, vă îndemn să fiţi pe fir şi să fiţi atenţi", a spus prinţul.

La scurt timp după această declaraţie, Ali bin Al Hussein a anunţat oficial printr-un comunicat că şi-a depus candidatura pentru şefia Federaţiei Internaţionale de Fotbal.

Prinţul iordanian este al doilea candidat care şi-a depus candidatura, după Michel Platini. Preşedintele UEFA şi-a prezentat dosarul în data de 8 octombrie, cu doar câteva minute înainte să fie suspendat pentru 90 de zile, cu titlu provizoriu, de către Comisia de etică a FIFA. Francezul este suspectat că ar fi primit 1,8 milioane euro de la Sepp Blatter, în 2011, pentru servicii de consiliere efectuate cu zece ani în urmă, din 1999 până în 2002.

Joseph Blatter, actualul preşedinte al FIFA, demisionar din data de 2 iunie, la numai patru zile după realegerea pentru al cincilea mandat la cârma forului internaţional, a fost şi el suspendat pentru 90 de zile, în data de 8 octombrie de către Comisia de Etică.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu