Prinţul Harry al Marii Britanii a lansat un apel global pentru salvarea unei regiuni din Africa

Prinţul Harry al Marii Britanii a lansat un apel global pentru salvarea unei regiuni din Africa pe care a descris-o ca fiind "acest minunat ultim paradis'', scrie agerpres.ro.

Ducele de Sussex a lansat apelul la finalul unui eveniment de strângere de fonduri pentru un film documentar realizat de National Geographic, care subliniază vulnerabilitatea Deltei Okavango şi a râurilor de pe teritoriul Angolei care se varsă în această deltă.

Ducele are preconizat un turneu în sudul Africii în a doua partea acestui an, în cadrul căruia ar putea vizita regiunea din Botswana unde este situată această deltă."Milioane de persoane, securitatea alimentară şi producţia regională de energie electrică depind de aceste cursuri libere de apă", a menţionat ducele pe contul său oficial de Instagram.


"Pericole precum incendii care nu pot fi ţinute sub control, comerţul cu carne de animale sălbatice, recoltarea nesustenabilă a lemnului şi pierderile rapide din domeniul biodiversităţii se numără printre factorii care duc la distrugerea acestui peisaj extraordinar şi delicat".

Lasă un comentariu