Prințul Harry a îndemnat comunitatea internațională să adopte testarea periodică împotriva HIV

Prințul Harry al Marii Britanii a îndemnat comunitatea internațională să adopte testarea periodică împotriva HIV, virusul care declanșează SIDA, în cadrul unei gale ce a avut loc joi seară, în care fratele prințului William a adus un omagiu emoționant activităților desfășurate de-a lungul anilor de regretata lor mamă, prințesa Diana, pentru a reduce stigmatul atașat acestei maladii cu efecte devastatoare, informează The Guardian, citat de Agerpres.ro.

Prințul Harry a făcut aceste declarații la gala Attitude Magazine Awards, joi seară, unde prințesa Diana a fost onorată postum cu trofeul Legacy, la 20 de ani după moartea sa.

Primind acel premiu în numele ei, prințul Harry a susținut un discurs emoționat despre impactul avut de prințesa Diana asupra vieților persoanelor infectate cu HIV și a celor diagnosticate cu SIDA.

După ce a urcat pe scenă în aplauzele publicului pe acordurile cântecului "Prince Charming", interpretat de Adam & The Ants, prințul William a spus: "Mă întreb adeseori ce ar face ea (prințesa Diana, n.r.) acum pentru a continua lupta împotriva HIV și SIDA, dacă ar mai fi astăzi printre noi. Cred că ar spune tuturor din societatea actuală — nu doar celor care sunt expuși riscurilor — că, după ce tratamentul eficient a devenit gratuit și disponibil în Marea Britanie, trebuie să adoptăm cu toții testările periodice — atât pentru binele nostru, cât și pentru binele celor pe care îi iubim".

"Ar cere să existe același acces la tratament și la testare pentru oamenii tineri din Africa și din lumea întreagă. Desigur, ar fi alături de aceia care trăiesc astăzi în mod deschis ca persoane sănătoase, fericite și seropozitive. Eu și William suntem incredibil de mândri de realizările mamei noastre", a adăugat prințul Harry.

Rememorând activitățile de binefacere desfășurate de mama lui, prințul britanic a spus: "Știa că SIDA era unul dintre lucrurile pe care mulți oameni doreau să le ignore și totul părea să fie o provocare fără speranță. Știa că înțelegerea deficitară a acestei boli relativ noi crea o situație periculoasă atunci când era combinată cu homofobia".

"Așadar, în acea lună de aprilie, atunci când a luat între mâinile sale mâna unui bărbat de 32 de ani infectat cu HIV, în fața camerelor de filmat, știa exact ceea ce făcea. S-a folosit de poziția ei de prințesă de Wales — cea mai faimoasă femeie din lume — pentru a provoca pe toată lumea, îndemnându-i pe oameni să se educe, să își regăsească compasiunea și să își îndrepte atenția către aceia care aveau nevoie de ajutor în loc să fie respinși".

"Cu un an înainte de moartea mamei mele, primul tratament antiretroviral cu adevărat eficient a fost dezvoltat contra HIV și SIDA. Ea nu a mai trăit pentru a vedea acest tratament devenind disponibil pe scară largă și salvând nenumărate vieți în Marea Britanie și în lumea întreagă", a mai spus prințul Harry.

În timp ce prințul Harry a mulțumit jurnaliștilor de la revista Attitude pentru acest premiu, organizatorii galei au prezentat pe scenă o fotografie reprezentând coperta unei ediții limitate. Imaginea, realizată în alb negru de Patrick Demarchelier, reprezintă un portret al prințesei Diana.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu