Prințul Harry a împlinit 34 de ani. Cum și-a sărbătorit prima aniversare

Prințul Harry, fiul cel mic al prințului Charles și al prințesei Diana, a împlinit sâmbătă 34 de ani. Aceasta a fost prima aniversare de după căsătoria cu actrița Meghan Markle, iar ziua și-a petrecut-o alături de soția sa și familie, scrie libertatea.ro.

Ducele de Sussex a sărbătorit în privat ziua de naștere, neavând programată nicio apariție la vreun eveniment public în cursul zilei de sâmbătă. Conform tradiţiei regale, prinţul a participat cel mai probabil, de o cină restrânsă, alături de membrii familiei şi câţiva prieteni apropiaţi.

„Vă mulţumim tuturor pentru mesajele minunate cu ocazia zilei de naştere a Ducelui de Sussex!”, a scris pe Twitter Palatul Kensington.

Al şaselea în ordinea de succesiune la tronul Regatului Unit, Harry este al doilea fiu al prinţului Charles şi al regretatei prinţese Diana, prima soţie a acestuia. Fratele său, prinţul William, este al doilea în linia de succesiune la tron după Charles.

Prințul Harry, duce de Sussex este unul dintre cei mai iubiți membri ai famililor regale din întreaga lume, fiind apreciat și invidiat de multă lume datorită familiei în care s-a născut. Iar de-a lungul celor 34 de ani de viață s-a aflat mereu în atenția presei și a opiniei publice.

Alteţa sa regală prinţul Henry Charles Albert David de Wales s-a născut la ora 04:20, pe data de 15 septembrie 1984 la spitalul St. Mary din Londra, unde a venit pe lume şi fratele său mai mare, prinţul William, cu doi ani înaintea sa.

Harry avea 12 ani atunci când mama sa, prinţesa Diana, a decedat într-un accident de maşină la Paris, în 1997. Evenimentul i-a bulversat complet viaţa micuţului prinţ, rămas orfan. Într-un interviu el a povestit că a trecut printr-o perioadă de haos complet în viaţă și abia la vârsta de 28 de ani a recurs la ajutorul specialiştilor pentru a-l ajuta să-şi vindece rănile emoţionale produse de acest eveniment trist.

La 20 de ani, prințul și-a luat un an sabatic, iar o mare parte din acesta l-a petrecut lucrând într-un orfelinat din Lesotho. Atunci și-a însușit una dintre cauzele umanitare pentru care a luptat şi mama sa, îngrijirea bolnavilor de SIDA, și a pus bazele ONG-ului Sentebale, alături de prinţul de Seeiso de Lesotho.

Un an mai târziu, însă, Harry a început să țină prima pagină a ziarelor de scandal după ce a apărut frecventând mai multe cluburi din Londra, fumând canabis şi afişându-se la braţul a numeroase femei.

Totul a fost acceptat până în momentul în care, la 13 ianuarie 2005, a apărut la un bal mascat îmbrăcat în uniformă nazistă. Scandalul a fost cel mai mare din viața lui Harry, iar tânărul prinț şi-a prezentat scuzele în mod public și apoi a încetat să mai ducă același stil de viață înrolându-se la scurt timp după aceea în armata britanică.

În luna decembrie 2007, prințul Harry, care avea grad de sub-locotenent, a fost trimis în prima sa misiune externă, în Afganistan. El a patrulat pe jos la Garmsir şi a luptat în prima linie, dar după 10 săptămâni a fost obligat să se întoarcă în țară din cauza scurgerilor de informaţii cu privire la prezenţa sa în Afganistan apărute în presa internațională.

Devenit pilot pe elicoptere Apache, mezinul prințului Charles a fost trimis într-o nouă misiune în Afganistan în 2012. „Căpitanul Wales” a sosit la Camp Bastion, cea mai mare bază operaţională a Armatei britanice din lume, la 7 septembrie. S-a întors acasă după 20 de săptămâni petrecute în Afganistan în calitate de copilot şi trăgător pe elicoptere Apache.

Experiența în teatrele de război și-a pus amprenta pe tânărul prinț care a dorit să le ofere ceva camarazilor săi răniţi în teatrele de operaţiuni şi a pus bazele unui eveniment sportiv internaţional organizat în genul jocurilor paralimpice: Jocurile Invictus. Prima ediţie a fost organizată între 10 şi 14 septembrie 2014 în Parcul Olimpic din Londra şi au participat 416 soldaţi din 13 ţări. Competiția a continuat de atunci în fiecare an.

În 2016, prinţul Harry a cunoscut-o pe Meghan Markle, o actriţă americană divorţată, printr-un prieten comun. Cei doi s-au întâlnit cu două ocazii la Londra în iulie 2016, după care au hotărât să plece împreună, cu cortul, în Botswana. Harry a confirmat relaţia în noiembrie 2016, iar în noiembrie 2017, la un an şi jumătate după ce s-au cunoscut, și-au anunțat logodna.

Prinţul Harry şi Meghan Markle s-au căsătorit pe 19 mai la capela St. George a Castelului Windsor. Cei doi locuiesc într-o vilă pe domeniul Palatului Kensington, unde își au domiciliul şi prinţul William, soţia sa şi cei trei copii ai lor.

I-au avut alături pe Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii, bunica lui Harry, și toată familia regală, precum și personalități din toată lumea și crema înaltei societăți britanice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu