Prinţul Albert al II-lea a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Stat din Moldova

Embed:

Prinţul de Monaco a  primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Stat din Moldova. Albert al II-lea s-a întâlnit, astăzi, cu profesori şi studenţi ai acestei instituţii de învăţământ și a ținut un discurs despre protecția mediului. 

Prinţul de Monaco le-a povestit studenţilor şi profesorilor de la USM despre experienţa ţării sale în ce priveşte politicile de mediu. De asemenea, Alteţa Sa a vorbit despre importanţa susținerii oamenilor de ştiinţă.

"Savanţii trebuie să aibă suport şi încurajare din partea politicienilor. Ulterior, trebuie să fie sensibilizată opinia publică prin mass-media şi prin implicarea tinerei generaţii", a spus Albert al II-lea. 

Atât profesorii, cât şi studenţii au rămas impresionaţi de vizita prinţului Albert al II-lea.

"Personalitate la nivel de stat care conduce principatul şi înţelege lucrurile foarte profund. Cuvinte frumoase adresate sistemului de cercetare şi inovare, mi-a plăcut că este o apreciere", a spus rectorul USM, Gheorghe Ciocanu. 

Iar dimineaţă, prinţul de Monaco s-a întâlnit cu preşedintele Igor Dodon. Înaltul oaspete a declarat că apreciază reformele implementate de Chișinău.

"Consider că ceea ce dorește să facă Guvernul în viitor este extrem de încurajator. Ne-ar plăcea să contribuim la dezvoltarea acestei țări. Cred că există posibilități în ceea ce privește sectorul de investiții și viitoarele proiecte", a spus prinţul de Monaco. 

Iar președintele țării, Igor Dodon, speră că vizita va pune bazele unei colaborări bilaterale dintre cele două state.

"Sper foarte mult că experiența colegilor, prietenilor noștri ne va permite să creăm în Republica Moldova condiții economice și fiscale pentru a atragerea investitorilor străini", a spus şeful statului, Igor Dodon.

De asemenea, prinţul de Monaco împreună cu premierul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu echipa de copii a Clubului Zimbru.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu