Printre ţările preferate de moldoveni pentru vacanţa de vară sunt Turcia, Ucraina şi Bulgaria

Embed:

Turcia, Bulgaria sau Ucraina sunt destinaţiile de vacanţă, preferate şi în acest sezon de moldoveni. Chiar dacă e criză, oamenii nu se uită la bani când vine vorba despre odihnă. Unii sunt gata să dea şi mii de euro pentru o vacanţă în străinătate. Alţii spun însă că abia de-şi pot achita comodităţile, iar marea rămâne un vis pentru ei.

Potrivit Agenţiilor de turism, numărul moldovenilor care aleg să se odihnească peste hotare a crescut. Astfel, cea mai solicitată zonă de odihnă rămâne a fi Turcia. Preţul mediu pentru o persoană depăşeşte suma de 500 de euro. În preferinţele moldovenilor rămâne şi Bulgaria unde preţul pentru o persoană începe de la 250 de euro în funcţie de hotel. Iar pe locul trei este Grecia unde moldovenii scot din buzunar cel puţin 350 de euro pentru o persoană.

"Săptămâna viitoare mergem în Turcia, în Kemer. Am luat cu noi vreo 400 de euro. Pachetul a costat 1200 pentru două persoane", spune o femeie.

"O să merg în Ucraina. În munţii din Ucraina cu cortul. O să cheltuiesc 30 de euro pentru drum, plus 20 pe loc dacă o să am nevoie, adică 50 de euro maxim", spune un bărbat.

"Vreau la mare să mă duc în august. Probabil în Ucraina. Preconizăm să cheltuim vreo 200 - 300 de euro", spune un alt bărbat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu