Printre cei 35 de prizonieri ruși figurează și un cetățean al Republicii Moldova. Moldoveanul, acuzat de spionaj în favoarea Rusiei

Printre cei 35 de prizonieri ruși, pe care autoritățile de la Kiev a acceptat sâmbătă să-i elibereze în schimbul unui număr similar de prizonieri ucraineni, figurează și un cetățean al Republicii Moldova, arestat în Ucraina sub acuzația de spionaj în favoarea Federației Ruse.

Este vorba despre Piotr Meliniciuk, care, ar fi activat sub supravegherea directă a departamentului de informații al Statului Major General al Federației Ruse.

Potrivit portalului ucrainean „Mirotvoreț”, Meliniciuk, în vârstă de 47 de ani, a fost reținut de  ucraineni în luna martie 2017. Moldoveanul este acuzat de trădare de patrie, dar și de utilizare ilegală a armelor și substanțelor explozibile. Mai mult, acesta a reuşit, împreună cu mai mulţi complici, să colecteze şi să transmită informaţii despre instalațiile militare și mișcarea forțelor armate ucrainene, Kremlinului.

Schimbul de prizonieri dintre Moscova şi Kiev s-a efectuat în proporția de 35 la 35, însă jurnaliștii ruși scriu că doar 16 conaționali de-ai săi au fost amnistiați de președintele ucrainean Vladimir Zelenski și trimiși acasă.   

Sâmbătă, cei 24 de marinari capturați de Rusia în urma incidentului din strâmtoarea Kerci, de la sfârșitul anului trecut, regizorul Oleg Sențov, dar și alți zece ucraineni ținuți captivi la Moscova, au ajuns acasă. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu