Prințesa Mary a Danemarcei, încântată de țara noastră: Am întâlnit oameni foarte prietenoși aici

Embed:

Ospitalieri, harnici şi prietenoşi, astfel ne-a descris prințesa Mary a Danemarcei, care s-a aflat într-o vizită oficială de trei zile în Republica Moldova. Altețea sa a oferit şi câteva sfaturi despre modul sănătos de viaţă. 

”Am întâlnit oameni foarte prietenoși și drăguți şi am avut parte de o primire călduroasă. Am fost impresionată de profesionalismul persoanelor cu care m-am întâlnit, care fac tot ce le stă în puteri pentru a îmbunătăți situația din domeniul sănătății”, a spus Prințesa Mary a Danemarcei.

Alteţa Sa Regală a fost plăcut impresionată de obiectivele turistice din Moldova pe care le-a vizitat. I-au plăcut în special de beciurile de la Cricova, despre care spune că îi vor rămâne în memorie.

Şi pentru că patronează Biroul Regional al Organizației Mondiale a Sănătății, prinţesa Mary a venit cu câteva sfaturi utile pentru moldoveni.

”Noi toți putem opta pentru o viață sănătoasă, asta înseamnă că trebuie să avem deprinderi sănătoase. De exemplu: să ne alimentăm corect, să facem sport şi să reducem din consumul de tutun şi alcool. Făcând această alegere vom putea preveni anumite boli”, a spus Alteța Sa Regală.

Ministrul Sănătății Ruxanda Glavan susţine că autorităţile din ţara noastră fac tot posibilul pentru a promova un mod de viaţă sănătos şi pentru a creşte natalitatea.

”Fertilizarea în vitro va deveni un instrument accesibil pentru cetățenii asigurați medical. Totodată prevenția este cea mai cost eficientă măsură, de aceea noi trebuie că înțelegem că întradevăr alegerea unui mod sănătos de viață, reducerea consumului de alcool, excluderea tabagismului dar și foarte important educarea sexuală a copiilor pentru a preveni maladiile sexual transmisibile”, a spus Ruxanda Glavan.

Alteța Sa Regală, prințesa moștenitoare Mary a Danemarcei a devenit Patroana Biroului Regional al OMS pentru Europa în anul 2005.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu