PRINŞI ÎN FLAGRANT! O rețea internațională specializată în furturi de automobile, DECONSPIRATĂ (VIDEO)

Şapte persoane sunt cercetate penal. Membrii grupului infracțional erau specializați în sustragerea automobilelor de lux din Uniunea Europeană.

Bărbații cu vârste cuprinse între  29 și respectiv 51 de ani sunt cetățeni ai Ucrainei, Kazakhstan și Moldova. Aceştia sânt suspectați de furtul automobilelor din Germania, Austria și Cehia.

Capul grupării de 51 de ani, alias "Carandaș" și un alt membru a grupului domiciliați în Chișinău au fost anterior judecați pentru jaf, tîlhării, escrocherii, huluganism. Ba mai mult, gruparea a intrat în vizorul forțelor de ordine de circa cinci luni.

Ofițerii de investigații în comun cu Procuratura Generală au stabilit că membrii grupului sustrăgeau mijloacele de transport.  După care erau perfectate cu acte și plăcuțe de înmatriculare false, înregistrate în Republica Moldova. Plăcuțele și actele erau transportate prin intermediul altui membru a grupului în UE. Mașinele erau comercializate pe teritoriul Ucrainei și Moldovei.

 Recent, ofițerii de investigații în comun cu organele abilitate din Cehia și Ungaria au reținut doi membri ai grupului. Unul din ei, cetățean al Ucrainei, de 36 de ani  a fost reținut în Germania. Asta în momentul răpirii unui automobil de model „BMW X5”. Totodată, un alt membru a grupului, cetățean al Republicii Moldova a fost reținut în Ungaria în timp ce transporta din Germania în Republica Moldova un automobil de model „BMW X5”. Vehiculul avea plăcuța de înmatriculare și pașaportul tehnic a automobilului false.

Ca urmare a perchezițiilor, au fost depistate 13 chei de la lacătele diverselor automobile, 32 de microcipuri din cheile diferitor automobile, un automobil de model ”Mercedes Benz” cu numerele de înmatriculare din regiunea Transnistreană  cu semne vădite de falsificare atît a pașaportului tehnic cît și a plăcuțelor de înmatriculare şi 8 tije metalice special confecționate conform mostrelor de chei auto.

Dacă persoanele se vor dovedi a fi vinovate, aceștia riscă închisoare de la 7 la 12 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu