PRINŞI ÎN FLAGRANT! În plină perioadă de prohibiţie mai mulţi bărbaţi pescuiau în locuri interzise

Embed:

În plină perioadă de prohibiţie, mai mulţi bărbaţi au fost prinşi în flagrant în timp ce pescuiau în locuri interzise. Braconierii au fost surprinşi, noaptea trecută, în raionul Ştefan Vodă de poliţişti şi inspectorii piscicoli, care le-au întocmit procese-verbale.

De teamă că va fi pedepsit, unul dintre bărbaţi a luat-o la fugă prin pădure.

"După cum vedem, iată scrumbia, asta e carasul, plătica. A pescuit ilegal 4 scrumbii, unsprezece caraşi şi 2 plătici. Dumnealui riscă o amendă până la 400 de lei şi deja prejudiciul să-l stabilim".

În urma raziilor efectuate, inspectorii Serviciului Piscicol au depistat mai multe plase şi alte ustensile pentru pescuit, care dăunează grav ecosistemului acvatic.

Deşi au fost amendaţi de mai multe ori, unii braconieri spun că au ieşit la pescuit în neştire.

"În baza Inspectoratului de poliţie în comun cu Serviciul Piscicol am efectuat un raid în lunca râului nistru, sectorul Talmaza cu scopul de a depista persoanele care pescuiesc ilicit în timpul de prohibiţie. În urma depistării şi documentării acestor cazuri, persoanele urmează a fi sancţionate conform codului contravenţional", a relatat inspectorul de poliţie, Vasile Poloboc. 

Perioada de prohibiţie a pescuitului în râuri şi în lacurile mari se va încheia în data de 9 mai.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu