Prins pe urme fierbinţi. Un bărbat din Capitală a fost reţinut, după ce a sustras un portmoneu din geanta unei femei (VIDEO)

Embed:

Prins pe urme fierbinţi. Un bărbat, care a sustras un portmoneu din geanta unei doamne a fost reţinut de către oamenii legii.

Incidentul a avut loc în data de 17 ianuarie, în microbuzul nr.140. Individul profitând de neatenția victimei, o doamnă în vârstă de 55 de ani, i-a sustras din geantă portmoneul în care se aflau actele de identitate și bani. Prejudiciul cauzat victimei a fost estimat la 1.000 lei.

Bărbatul a fost escortat la Inspectoratul de Poliție pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 40 ani, locuitor al Capitalei, anterior judecat pentru infracțiuni similare.

În cadrul acțiunilor procesual penale, acesta și-a recunoscut vinovăția, comunicând polițiștilor că a recurs la acest gest din lipsă de bani.

Actualmente, individul este cercetat penal pentru "pungășie", faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepseşte cu o amendă în mărime de până la 42.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la doi ani.

În context, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor:

  • Când aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă dumneavoastră.
  • Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei, înainte de a urca în transport.
  • Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.
  • Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.
  • Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.
loading...

Lasă un comentariu