Principiul lui Igor Dodon este: Cu cât este mai rău pentru Republica Moldova cu atât este mai bine pentru Partidul Socialiştilor

Analistul politic Anatol Ţăranu s-a exprimat pe marginea deciziei preşedintelui Igor Dodon care a inclus pe ordinea de zi a şedinţe subiectul privind decizia Guvernului de a-l declara persona non-grata pe vicepremierul rus Dmitrii Rogozin. 

"Eu cred că ceea ce face domnul Dodon e continuarea consecventă a acelei linii politice pe care el şi-a asumat-o chiar din prima zi cum a devenit preşedinte a Republicii Moldova. El continuă să fie agent electoral al Partidului Socialiştilor, el nicidecum nu poate să se desprindă de postura de lider al acestui partid, dar cel mai revoltător este că prin acţiunile sale la nivel de preşedinte domnul Dodon începe pur şi simplu să ducă în impas funcţionarea instituţiilor de stat din Republica Moldova. De data acesta el blochează activitatea fiească a Consiliului de Securitate, a unui important organ al puterii de stat din ţara noastră." 

De asemenea, Anatol Ţăranu susţine că partizanatul politic de care dă dovadă preşedintele Republicii Moldova nu poate fi tolerat şi că acesta ar aduce prejudicii foarte serioase însăşi sistemului politic, sau chiar Securităţii Naţionale a ţării noastre. Analistul politic îndeamnă toţi deputaţii ca să înterprindă măsuri legislative. 

"În aceste condiţii eu cred că, Parlamentul, Guvernul dar în primul rând deputaţii ar trebui să înceapă să gândesacă şi să înterprindă nişte măsuri legislative pentru a evita pe viitor asemenea derapaje. Poate chiar este nevoie de a interveni la nivel legislativ, în ceea ce se numeşte prerogativele preşedenţiei."

Anatol Ţăranu a precizat că acest caz, Rogozin este unul epuizat, iar prin reîntoarcerea acestui subiect în dezbaterea publică inclusiv la nivelul instituţiilor de stat confirmă faptul că preşedintele Dodon este preocupat de interesele altui stat decât pe a celui pe care el îl conduce. 

"Dodon încearcă să provoace o criză politică şi în aşa fel să netezească calea venirii la putere a Partidului Socialiştilor, el crede că cea mai favorabilă atmosferă politică din Republica Moldova pentru victoria socialiştilor este o criză politică profundă. Prin acţiunile sale, el încearcă să arunce R. Moldova în hăul unei crize politice profunde, care va avea ca drept consecinţă imediata înrăutăţirea a nivelului de viaţă."

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu