Principatul Monaco oferă 100.000 de euro pentru restabilirea Grădinii Botanice după intemperiile din aprilie 2017

Principatul Monaco oferă Republicii Moldova 100.000 de euro pentru a restabili Grădina Botanică după intemperia din aprilie 2017, şi alţi 240.000 de euro pentru conservarea şi sporirea fertilităţii solului din Parcul Naţional Orhei. Despre acest lucru a anunţat premierul Pavel Filip în cadrul şedinţei Cabinetului de Miniştri. 

 

"Au fost oferiţi 100 de mii de euro pentru restabilirea Grădinii Botanice, bani care au fost primiţi în tranşe. Şi nu numai. Încă 240.000 sunt oferiţi pentru conservarea şi sporirea fertilităţii solului din Parcul Naţional Orhei. [...] În acea perioadă am făcut şi o vizită la Grădina Botanică. De fapt e o grădină naţională până la urmă şi am văzut că au avut de suferit peste 80% din arbori şi arbuşti", a declarat premierul Pavel Filip. 

PUBLIKA.MD aminteşte că în 2017, în timpul vizitei sale la Chişinău, Prințul Albert al II-lea de Monaco a anunţat că va oferi ajutor țării noastre pentru a împăduri 50 de hectare din Parcul Naţional Orhei, dar şi pentru a restabili Grădina Botanică după intemperia din aprilie 2017.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu