Principalul suspect al atentatului din Kashmir a fost ucis de forţele armate ale Indiei

Principalul suspect în cazul atacului efectuat, în luna februarie, în regiunea Kashmirului indian, în urma căruia 46 de militari indieni au murit, se numără printre cei trei militanţi ucişi de forţele de securitate, relatează site-ul agenţiei Dpa.

Mudasir Ahmed Khan, în vârstă de 23, face pare dintre cei trei militanţi ai organizaţiei teroriste Jaish-e-Mohammad care au fost omorâţi în cadrul unei operaţiuni a forţelor de securitate, desfăşurate într-un oraş din districtul Pulwama.

Khan, un suspectat comandat local al organizaţiei, este presupus ca fiind „principalul suspect" care a ajutat la executarea şi coordonarea atacului.

Autorităţile încă desfăşoară o anchetă pentru a stabili persoana care a furnizat materialele explozive şi numărul total de militanţi care au participat.

Un reprezentant al armatei indiene a informat că, în ultimele 21 de zile, forţele armate au „eliminat" 18 terorişti, dintre care 14 aparţineau organizaţiei Jaish-e-Mohammad.

Acesta a adăugat că opt dintre persoanele ucise erau de cetăţenie pakistaneză.

Avioane militare indiene au efectuat la începutul lunii martie un raid aerian „preventiv" în Kashmirul pakistanez, vizând poziţii ale grupului terorist Jaish-e-Mohammad, care a revendicat un atentat comis în Kashmirul indian, soldat cu moartea a 46 de militari. Miercuri, Pakistanul a doborât avioane de vânătoare indiene. Pilotul unuia dintre aparate a fost transferat vineri în India.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu