Principalul oficiu poştal din Bălţi, redeschis după renovare: Cu noua tehnologie e foarte bine

Embed:

Principalul oficiu poştal din Bălţi a fost redeschis după renovare. Angajaţii dispun acum de condiţii mai bune şi de tehnologii moderne de operare. Acestea le permite să-şi deservească clienţii mult mai repede. Lucrările de restaurare şi modernizare a oficiului au durat aproape patru luni şi au costat peste cinci milioane de lei.

Situată chiar în centrul oraşului, clădirea oficiului poştal este un monument de arhitectură construit la începutul secolului XX-lea. Din cauza apelor subterane sediul avea temelia avariată. Acum,după ce a fost renovat, edificiul dispune de cel mai modern sistem de drenaj.

"Clădirea este unicală în Bălţi, are acum un sistem de drenaj contemporan, cu pompe speciale, cu fântâni, care menţin apa la un anumit nivel şi nu-i permite să se ridice în subsol. Au fost întăriţi pereţii fundamentului", a menţionat directorul Centrului Poştal, Bălţi, Vasile Guţu.

Oficiu poştal a fost dotat cu un sistem electronic de monitorizare a clienţilor. Oamenii sunt mulţuminţi că nu vor mai pierde mult timp la cozi: 

"Cu noua tehnologie e foarte bine. Anterior aici era o inghesuială şi o nevoie. Acum e mai spaţios şi mai frumos".

" M-am apropiat de monitor am selectat serviciul de care am nevoie şi chiar în acel moment am fost chemată de operator şi deservită. Anterior trebuia să caut cine este la coadă".

Angajaţii s-au aratat mulţumiţi de noile condiţii:

"Ne este mai uşor acum, în sală nu e mare gălăgie.Totul a devenit mult mai compact, avem tot ce ne trebuie în preajmă".

"Ne-au schimbat toată tehnica de lucru, acest lucru ne permite să deservim mult mai repede clienţii. Toată informaţia o primim în format electronic".

Potrivit conducerii Întreprinderii "Poşta Moldovei" pentru a face faţă numărului mare de colete în scurt timp va fi construit un centru logistic.

"Ministerul cu Poşta Moldovei elaborează un proiect pe lot. Acesta prevede ca în afara Chişinăului, în zona aeroportului, să fie construit unui centru nou de logistică şi de sortare a tuturor trimiterilor poştale", a precizat director general Poşta Moldovei, Serghei Năstas.

Potrivit ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vasile Botnari, noile tehnologii utilizate de întreprindere a îmbunătăţit procesul de prestare a serviciilor:

"Important este ca să oferim în condiţii moderne, servicii calitative. Acum, Poşta Moldovei implementează tehnologii moderne ce înseamnă, mai puţin timp la deservirea unui cetăţean."

Tot astăzi patru angajaţi ai întreprinderii "Poşta Moldovei" s-au ales cu distincţia “Maestru în comunicaţii”, oferite de minister.

Până la sfârşitul anului vor mai inaugurate, încă patru oficii poştale şi 11 agenţii poştale. În prezent în ţara noastră sunt peste 1.260 de oficii poștale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu