Principalul consilier al lui Emmanuel Macron, acuzat de corupție

Principalul consilier al lui Emmanuel Macron la Palatul Elysee, Alexis Kohler, este vizat de o plângere pentru ”trafic de influență” și ”corupție pasivă”, precum și de o anchetă judiciară, iar președinția franceză a calificat, luni, ”complet nefondate” acuzațiile la adresa lui, scrie libertatea.ro.

Asociația anticorupție Anticor denunță în plângerea sa legăturile familiale și profesionale strânse care există între secretarul general al Palatului Elysee și armatorul italiano-elvețian MSC, client important al șantierelor navale franceze de la Saint-Nazaire.

Kohler este vizat de o anchetă judiciară în acest dosar, a precizat, luni, parchetul.

Client unic al șantierelor în anumiți ani, armatorul a jucat un rol esențial în discuțiile privind viitorul lor derulate cu Franța.

În plângerea depusă, Anticor îi reproșează lui Kohler că a acceptat să ocupe un post ca reprezentant al statului în consiliul de administrație al Saint-Nazaire din 2012 până în 2012, deși ”nu avea cum să nu știe că există un conflict de interese”, armatorul MSC fiind fondat și condus de verii mamei sale.

Președinția franceză a precizat, într-un comunicat, că plângerea depusă de Anticor se bazează pe relatări din media care conțin informații greșite.

“Domnul Kohler va pune la dispoziţie toate documentele necesare pentru a arăta că acţiunile sale au respectat mereu legea”, se menţionează în comunicat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu