Principalii favoriţi pentru fotoliul de edil al Capitalei: Socialistul Ion Ceban şi actualul primar interimar Silvia Radu

Embed:

Cele mai mari şanse de a prelua şefia Capitalei le au socialistul, Ion Ceban şi actual primar interimar Silvia Radu. La această concluzie au ajuns invitaţii de aseară ai emisiunii Fabrika.

"Favoriţii acestei campanii cred că sunt patru. Despre Silvia Radu am vorbit şi Ion Ceban care evident deşi va pierde nişte voturi în favoarea Reginei Apostol. Dar până la urmă sigur că este favoritul stângii. Într-o anumită măsură este favorit şi Andrei Năstase. Cred eu că şi Constantin Codreanu are şanse", a spus Petru Bogatu, jurnalist.

"Silvia Radu va merge pe merit, pe experienţă pe realizări. Asta este marea intrigă cum va putea ea să atragă de partea sa alegătorii şi de la Năstase din zona moldovenismului pro european şi din partea socialiştilor", a spus Corneliu Ciurea, analist politic. 

Invitaţii au vorbit şi despre candidatul înaintat de PAS şi platforma "DA". Analiştii cred că Maia Sandu şi-a asumat mai multe riscuri atunci când a început să-l susţină la alegerile locale pe Andrei Năstase, finul de cununie al interlopului Ţopa.

"Problema lui Maia Sandu este că Andrei Năstase chiar acum prin modul în care o tratează pe Maia Sandu, modul în care tratează partidul PAS îngroapă acest partid. El creează impresia că Maia Sandu în primul rând este un politician slab, iar pe de altă parte este un politician fără principii", a spus Petru Bogatu, jurnalist.

Până acum, şase pretendenţi au depus actele la Consiliul Electoral din Chișinău pentru a fi înregistraţi în calitate de candidaţi la Primărie. În data de 20 mai vor avea loc alegeri noi în şapte localităţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu