Principalele evenimente ale săptămânii politice

Embed:

Liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni şi vizita la Chişinău a preşedintelui Parlamentului de la Tbilisi, David Usupashvili, sunt doar două dintre evenimentele politice care au marcat săptămâna ce se încheie.

Luni a intrat în vigoare decizia Uniunii Europene de ridicare a vizelor pentru cetăţenii moldoveni. Astfel, începând cu 28 aprilie, moldovenii care deţin paşapoarte biometrice pot călători fără vize în Uniunea Europeană.

Cu această ocazie, liderii Coaliţiei de guvernare, împreună cu şeful Delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola, eurodeputatul Monica Macovei, dar şi mai mulţi elevi şi studenţi au vizitat Grecia, ţara care deţine în prezent preşedinţia comunităţii.

Marţi, premierul Iurie Leancă s-a întâlni, la Sculeni, Ungheni, cu omologul său roman, Victor Ponta. Oficialii au discutat cu localnicii despre beneficiile liberalizării regimului de vize.

Tot marţi a avut loc prima şedinţă de judecată în dosarul privind tentativa de corupere a deputaţilor. Judecătorii au decis prelungirea perioadei de arest, pentru cei doi învinuiţi, cu încă 90 de zile.

În aceeaşi zi, la Chişinău a venit preşedintele Parlamentului de la Tbilisi, David Usupashvili. Oficialul Georgiei a avut întrevederi cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman, şeful statului Nicolae Timofti, cu premierul Iurie Leancă, dar şi cu ministrul de Externe, Natalia Gherman. David Usupashvili a declarat că îşi doreşte o cooperare mai intensă cu Moldova.

Iar joi, comuniştii şi socialiştii au marcat ziua internaţională a muncii mărşăluind pe străzile capitalei. Deşi au scandat lozinci similare, aceştia au mers separat

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu